10 Ocak 2009 Cumartesi

Ispanak Döğnelemesi

Annem, tarifleri ve elişleriyle olduğu kadar yıllarca özenle biriktirdiği komşularıyla da bilinir. Kendisi de övünecekse kurduğu komşuluk ilişkileriyle övünür en çok. Bu nedenle annemin tariflerinin olduğu bir yere, komşularından öğrendiklerini de yazmazsak olmaz...

Bu tarif de, anneme uzun yılar komşuluk yapmış olan, babaanne ve anneannelerin yokluğunda bizlere de cici büyükannelik yapan Güner Teyzemize, annemin Güner Ablasına ait.

Yemeğin ismini, arama motorlarında arattıysak da başka yerde bulamadık, imladan emin değiliz o yüzden. Duyduğumuz gibi yazıyoruz adını. Kardeşler olarak, bizde hatırası çok olan bu yemeğe başka bir isim vermeyi uygun bulmadık çünkü...

Malzemeler:

1 kilo ıspanak
1 büyük soğan
100 gr tereyağı
3 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı toz şeker
tuz


  1. Sirkeli suda yıkanmış ıspanakları elle ikiye veya üçe bölüp (metal bıçak kullanmadan) 2 su bardağı su ile haşlayın. Ispanakların yarısını kepçe yardımıyla bir kaba alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı şekeri gezdirip dilediğiniz kadar tuz ilave edin. Kalan yarısına da aynı işlemi uygulayın. Şeker kullanılırsa ıspanağın dilde bıraktığı buruk tattan eser kalmayacaktır.
  2. Diğer tarafta, yemeklik doğranan soğanı tereyağında pembeleşene kadar kavurun, kavrulmuş soğanları haşlanmış ıspanakların üzerine gezdirin.
  3. Son olarak, ayrı bir kapta hazırladığınız sarımsaklı yoğurt karışımını da ıspanakların üzerine dökün.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder