19 Aralık 2009 Cumartesi

Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası

Rahmetli anneannemin barbunya ilave ederek yaptığı buğday çorbasını annem evdeki yeşil mercimek yemeyenlere mercimeği yedirebilmek için yeşil mercimek ile yapıyor. Çorbanın sofraya her gelişinde, yeşil mercimeğin faydalarını anlatmayı da unutmadan...

Malzemeler:

1 çay bardağı mercimek
yarım limonun suyu
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 kase erişte

1. Mercimeği yarım limon suyu ile sıcak suda bekltin.
2. Soğanı tereyağında kavurup salçayı ilave edin.
3. Soğanlar kavrulduktan sonra içine süzülmüş mercimeği ve buğdayı ekleyip 1 litre su ile kaynamaya bırakın.
4. Kaynadıktan sonra eriştesini ve tuzunu ilave edin.
5. Üzerine bol nane ekleyip servise hazırlayın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder