4 Aralık 2009 Cuma

Kış Reçeli

Bir kış Zonguldak'a yaptığımız ziyaret sırasında annemin teyzemden öğrendiği bu reçel, artık her kış başında pişirilir oldu. İçindeki malzemeleri kış meyvelerine göre dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz.

Malzemeler:

2 adet ayva
3 adet elma
3 adet armut
2 kilo şeker
yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı limon tuzu

Ayvaları soyup küp doğrayın, ardından 4 su bardağı su ile 15 dakika bir tencerede pişirin. Soyup küp doğradığınız elma ile armutları da bu tencereye ilave edip tekrar pişmeye bırakın. 5 dakika sonra da şekeri ilave edip karıştırın. 10-15 dakika sonra da limon suyunu ve limon tuzunu ekleyip pişirmeye devam edin. 5-10 dakika kadar sonra altını kapatın. Soğuyunca bir kavanoza alın (soğumadan kavanoza alırsanız kavanozunuzun dibi çıkabilir.)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder