17 Mayıs 2009 Pazar

Kapalı Pide
























Annemin komşularından öğrendiği tariflerden bir diğeri de burada, Fatma Teyzenin kapalı pide tarifi hem çok hafif hem de her türlü iç harcına uygun.

Siz dilerseniz içi için peynir, maydanoz veya kıyma veya patates hazırlayabilirsiniz. Annem ise domates rendesi ile peynirli, maydanozlu karışımı tercih ediyor genelde, domates pideye ayrı bir lezzet katıyor.

Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurtanın sarısı (üzeri için)
İç malzemesi


  1. Ilık süt ve sıvıyağ ile mayayı eritin.
  2. İçine tuzunu ve şekerini ilave edin.
  3. Ayrı bir kapta unu eleyerek ortasını açın ve mayayı una yavaş yavaş yedirin.
  4. Hamuru mayalanmaya bırakın, ardından küçük bezeler koparıp rulo biçiminde incecik açın. Ortasına dilediğiniz iç malzemeyi ekleyin. Hamuru uçlarından birleştirin.
  5. Üzerine yumurta sarısını sürdüğünüz pideleri annemin tabiri ile tepsi mayasına bırakın yani tepside de mayalanması için bir 15 dakika daha dinlendirin.
  6. Ardından fırına verin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder