7 Nisan 2009 Salı

Muzlu Toplar

Annem tavuk göğsünü çok sever ve tatlılarında da bolca kullanır. Daha doğrusu kendisi sadece Muzlu Rulo Pasta ve Alman Pastası yediği için genelde bizim evde yapılan pasta tarifleri de rulo pastanın kreması ile tavuk göğsünün farklı çeşitlemelerden oluşuyor.

Muzlu toplar da bu çeşitlemelerden bir diğeri...




Malzemeler:

125 gr margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
8 adet Anamur muzu










Yapılışı:
  1. Margarini bir tencereye alıp eritin, ardından unu ilave edin. Un helvası yapar gibi durmaksızın çevirerek unu kavurun. Yaklaşık 4 dakika kavurmanız yeterli olacaktır, malzeme koyu bir krem rengi almalı.
  2. İçine şekeri ilave edip, şeker malzemenin içinde kaybolana kadar bir müddet daha kavurma işlemine devam edin.
  3. Malzemeye soğuk sütü de ilave edin, sütü ilave ederken tencereyi ocaktan alırsanız taşma-yanma riskini azaltmış olursunuz. Daha sonra tencereyi tekrar ocağa alıp sütü karışıma iyice yedirin. Vanilyayı da ekleyip yoğun bir muhallebi olana kadar pişirin.
  4. Tencereyi ocaktan alın, ılıdıktan sonra buzdolabına yerleştirin. 1-2 saat bekletin.
  5. Buzdolabından çıkardığınız muhallebi hamur kıvamını almış olacaktır. Elinizde poğaça açar gibi açın ve içine bir adet muz dilimi yerleştirip elinizde yuvarlayarak kapatın.
  6. Son olarak topları hindistan cevizine bulayarak servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder