24 Mart 2009 Salı

Karaköy Poğaçası

Annemle yaptığımız gezilerin en keyiflileri Eminönü istikametine doğru olanlar genelde... Çarşıları gezip lokumları çıkınımıza atıp iskelelerin yanına vardığımız vakit, oradaki salaş balıkçılardan bir balık ekmek yemeden Eminönü'nden ayrılmak imkansız!

Ama dönüş yoluna geçmeden çok önce, sabahın köründe, kendinize yiyecek bir şeyler arıyorsanız Karaköy'deki pastanelerin dumanı üstünde tüten leziz poğaçaları işinizi görebilir; yok evde annenizle bir beş çayı sefası yapmak istiyorsanız da tarifteki işe yarayabilir...

Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı sıvıyağ
1 yumurtanın beyazı (sarısı üzeri için ayrılacak)
1 yemek kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
bir tutam tuz
un

İçi için;
maydanozlu peynir

Yapılışı:
  1. Önce mayayı küçük bir kaseye alın, ılık su, tuz ve şekerle ezin. 10 dakika bekletin.
  2. Ununuzu ise geniş bir kaseye alın, ortasını açıp sıvıyağı, yoğurdu, yumurtanın beyazını ve daha önce küçük kasede hazırladığınız mayayı ekleyin.
  3. Çok yumuşak bir hamur elde edene kadar karışımı yoğurun.
  4. Hamurdan küçük bezeler koparıp içine harcınızı ekleyin ve bezeleri yuvarlayın.
  5. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp fırına verin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder