14 Mart 2009 Cumartesi

Hint Pare

Şekerpare'nin içine hindistan cevizi eklersek ne olur diyorsanız, işte tarifteki tatlı oluyor...

dipnot: şerbetli tatlıları sevmeyiz deyince yazmak şart oldu da, hint pareyi severiz çokça!

Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında yumuşak margarin
2 yumurta, 1'inin sarısı üzeri için
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı hindistan cevizi
Alabildiği kadar un

Şerbeti için;
4 bardak su
4 bardak şeker
yarım limonun suyu


  1. Hindistan cevizi en son eklenecek şekilde tüm malzemeyi bir kaba alın.
  2. Yumuşak bir hamur elde edince hindistan cevizlerini ekleyin ve hamurdan oval parçalar hazırlayın.
  3. Üzerine çatalla hafifçe bastırarak şekil verdiğiniz parelerin üstüne yumurtanın sarısını sürüp fırına verin.
  4. Diğer taraftan, ayrı bir tencerede şerbeti hazırlayın.
  5. Pareler fırından çıkar çıkmaz yani hem şerbet hem de pareler sıcakken üzerlerine hazırladığınız şerbeti dökün.
  6. Soğumaya bırakın. Ilık veya soğuk servis yapın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder