22 Mart 2010 Pazartesi

Elmalı Rulolar

Malzemeler:
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ

ve 4 adet elma,


Yapılışı:

1. Elmalar dışındaki tüm malzemelerden bir hamur elde edin, elde ettiğiniz bu hamuru bir parmak kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın.
2. Diğer tarafta elmaları soyun. Soyulmuş elmaları dilediğiniz kadar tarçın ve şeker ilavesiyle beraber robotta kıyın.
3. Açtığınız hamurun bir kenarına elmalı harcı yayın. Hamuru bir köşesinden sararak rulo yapın. Bu rulodan 2 parmak kalınlığında küçük parçalar kesin.
4. Tabanını yağlı kağıtla kapladığınız bir tepsiye 1 su bardağı şekeri ve 1 çay bardağı sıvıyağı gezdirin. Üzerine dilediğiniz kadar ceviz veya fındık serpin. Hazırlamış olduğunuz tepsinin üzerine küçük rulo parçalarını sıkça dizin. Ancak bu işlem sırasında ruloları dikine değil geniş olan yüzeylerini zemine gelecek şekilde yerleştirmeye dikkat edin. Yüksek ısılı fırına verin.
5. Piştikten sonra ters çevirip servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder