27 Ağustos 2010 Cuma

Haşhaşlı Kek

Bu keki aşağıdaki malzemelerle hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz üzerine krem şanti gezdirip ahududu reçelinden yapacağınız sos ile de servis edebilirsiniz.

Malzemeler:

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı çekilmemiş tane haşhaş (mavi haşhaş)
1,5 su bardağı un
vanilya
kabartma tozu

Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

1) Malzemeleri listedeki sırayla bir kapta iyice hemhal olana kadar karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu en son ekleyin. Hazırladığınız hamurun kıvamı oldukça sıvı olacak.
2) Yağlanmış tepsiye malzemeyi dökün, tepsiyi önceden ısıtılmış fırına verin.
3) Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp ocağa koyun. Bir taşım kaynatın. Kek ve şerbet her ikisi de ılıkken şerbeti kekin üzerine gezdirin.
4) Dilerseniz üzerine krem şanti ve ahududu sosu sürerek servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder