Malzemeler:
portakallı muhallebi için:
4 çay bardağı portakal suyu
2 çay bardağı su
1 çay bardağı nişasta
1,5 çay bardağı şeker
sade muhallebi için:
1 litre süt
1,5 çay bardağı nişasta
1,5 çay bardağı şeker
ara katı için:
2 paket kakaolu piknik bisküvi
- Portakal suyunu, nişastayı, şekeri ve suyu bir tencereye alıp, devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ıslatılmış, nemli bir kalıbın içine dökün.
- Üzerlerine sütle ıslatılmış bisküvileri iki kat olacak şekilde dizin.
- Sade muhallebiyi de ayrı bir tencerede hazırlayıp, dizdiğiniz bisküvilerin üzerine dökün ve pastanızı buzdolabına koyun.
- Ertesi gün, kalıbınızın altını hafifçe ısıtıp servis tabağınıza ters çevirin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder