8 Mart 2009 Pazar

Portakallı Pasta

Bizim evde, bu kadar zamanda bir tane tatlı yazmamızdan anlaşıldığı üzere tatlıya, özellikle şerbetli olanlarına pek rağbet edilmez. Aşağıdaki portakallı pasta, bizim gibi ağır tatlılardan hoşlanmayan evler için ideal bizce, hem de oldukça kolay!

Malzemeler:

portakallı muhallebi için:
4 çay bardağı portakal suyu
2 çay bardağı su
1 çay bardağı nişasta
1,5 çay bardağı şeker

sade muhallebi için:
1 litre süt
1,5 çay bardağı nişasta
1,5 çay bardağı şeker

ara katı için:
2 paket kakaolu piknik bisküvi
  1. Portakal suyunu, nişastayı, şekeri ve suyu bir tencereye alıp, devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ıslatılmış, nemli bir kalıbın içine dökün.
  2. Üzerlerine sütle ıslatılmış bisküvileri iki kat olacak şekilde dizin.
  3. Sade muhallebiyi de ayrı bir tencerede hazırlayıp, dizdiğiniz bisküvilerin üzerine dökün ve pastanızı buzdolabına koyun.
  4. Ertesi gün, kalıbınızın altını hafifçe ısıtıp servis tabağınıza ters çevirin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder