Ama dönüş yoluna geçmeden çok önce, sabahın köründe, kendinize yiyecek bir şeyler arıyorsanız Karaköy'deki pastanelerin dumanı üstünde tüten leziz poğaçaları işinizi görebilir; yok evde annenizle bir beş çayı sefası yapmak istiyorsanız da tarifteki işe yarayabilir...
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı sıvıyağ
1 yumurtanın beyazı (sarısı üzeri için ayrılacak)
1 yemek kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
bir tutam tuz
un
İçi için;
maydanozlu peynir
Yapılışı:
- Önce mayayı küçük bir kaseye alın, ılık su, tuz ve şekerle ezin. 10 dakika bekletin.
- Ununuzu ise geniş bir kaseye alın, ortasını açıp sıvıyağı, yoğurdu, yumurtanın beyazını ve daha önce küçük kasede hazırladığınız mayayı ekleyin.
- Çok yumuşak bir hamur elde edene kadar karışımı yoğurun.
- Hamurdan küçük bezeler koparıp içine harcınızı ekleyin ve bezeleri yuvarlayın.
- Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp fırına verin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder