5 Mart 2009 Perşembe

Cici Papa

Adının nerden geldiğini bilmediğimiz cici papa, annemin vazgeçilmez kahvaltı aperatiflerinden biri. Hele ki yazsa ve çocuksanız yemekten bıkmayacağınız uydurma bir yiyecek bu... Uydurma diyorum; çünkü asıl amacın bayat ekmekleri değerlendirmek olduğunu düşünüyorum.

Malzemeler:
1o adet ekmek dilimi, bayat olması tercih nedeni
2 yumurta
150 gr dilediğiniz tür beyaz peynir
maydanoz
tereyağı
  1. Bir kaba yumurtaları kırıp çırpın.
  2. İçine ince kıyılmış maydanozları ve ezilmiş peynirleri katın.
  3. Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine tereyağı sürün, yağın üzerine de hazırladığınız bu karışımı iyice yayın.
  4. Bütün ekmekleri böyle hazırlayınca ekmekleri ızgaranın teline yerleştirin veya fırına verin. Yumurtası pişinceye yani üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Zeytin ve taze demlenmiş çay ile servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder