Kurban Bayramının ikinci günü kurulan sofraların ana yemeği et kavurmasını, annem sütü sevmediği için ve et kavurmasının yanına daha çok yakıştığı için soğanlı püre ile servis etmeyi tercih ediyor. Aşağıda her ikisinin tarifi de var:
Et Kavurması ve Soğanlı Patates Püresi:
Bir kilo kuşbaşı eti iyice yıkayın. Suyunu süzdükten sonra tuzsuz ve susuz olarak düdüklü tencereye koyun. 15 dakika pişirdikten sonra ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış iki üç baş soğanı biraz sıvıyağla veya etin yağıyla kavurun. Düdüklü tencerede pişen eti soğanla harmanlayıp tuzunu ilave ederek kavurun. Etin suyu çok gelirse, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kavurmakta yarar var.
Patatesleri haşladıktan sonra ezip dilediğiniz kadar, tercihen bol, soğanla kavurun. Tuzunu ilave edin. Üzerine et kavurması ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder