Bir kış Zonguldak'a yaptığımız ziyaret sırasında annemin teyzemden öğrendiği bu reçel, artık her kış başında pişirilir oldu. İçindeki malzemeleri kış meyvelerine göre dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz.
Malzemeler:
2 adet ayva
3 adet elma
3 adet armut
2 kilo şeker
yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı limon tuzu
Ayvaları soyup küp doğrayın, ardından 4 su bardağı su ile 15 dakika bir tencerede pişirin. Soyup küp doğradığınız elma ile armutları da bu tencereye ilave edip tekrar pişmeye bırakın. 5 dakika sonra da şekeri ilave edip karıştırın. 10-15 dakika sonra da limon suyunu ve limon tuzunu ekleyip pişirmeye devam edin. 5-10 dakika kadar sonra altını kapatın. Soğuyunca bir kavanoza alın (soğumadan kavanoza alırsanız kavanozunuzun dibi çıkabilir.)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder