27 Kasım 2009 Cuma

Kabak Tatlısı

Uzun bir aradan sonra nihayet evimizin en klasik bayram tatlısı ile dönüş yapıyoruz. Annem tadını böyle daha çok sevdiği için kabakları derin oyarak yapıyor bu tatlıyı, biz de yeşil turuncu görüntüsünü seviyoruz en çok...

Malzemeler:

1 kilo kabak
1,5 bardak toz şeker
  1. Kabakları derin oyarak doğrayın.
  2. Süzgeç içinde yıkayın, kendi nemiyle beraber tencereye alın.
  3. Şekeri üzerine serpin, pişmeye bırakın.
  4. Kaynadıktan sonra ağır ateşe alın, bu noktada tencerenin kapağını devamlı kontrol etmek gerekiyor, zira taşma riski var.
  5. Kabaklar yarı pişince ocağı kapatıp kabakları fırına dayanıklı bir tepsiye alıp fırına verin.
  6. Üzerine ceviz ilavesiyle servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder