Ormancı böreği aslında havuç, ıspanak ve pırasa gibi kış sebzeleri ile yapılıyor, yine de herkes biraz farklı yapıyor anlaşılan, aşağıdaki de bunlardan bir örnek... ya da yaz mevsimine özel ormancı böreği uyarlaması diyelim...
Malzemeler:
4-5 adet yufka
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
İç için:
2 adet soğan
4-5 adet domates
5-6 adet yeşil biber
2 adet tatlı kırmızı biber
400 gr kıyma veya kuşbaşı et
kekik, tuz ve pul biber
1) İç malzemelerini bir çay bardağı yağda kavurun. Ardından tuzu ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Bu arada yufkaları üçgen kesin.
2) Kalan bir çay bardağı yağ ile yoğurdu bir kapta karıştırın. Yufkaların içine bu harcı sürüp iç malzemesini ekleyin. Yufkalarını sigara böreği gibi ama biraz daha kalın olacak şekilde sarın.
3) Üzerine yumurta sürüp fırına verin.
4) Servis yaparken üzerine mantı gibi yoğurt ve kızgın yağ gezdirin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder