21 Ağustos 2010 Cumartesi

Anne Usulü Tavuk Yemeği

Sıcaklar dolayısıyla evde ana yemekten çok klasik zeytinyağlılar pişiyor, yine de ramazanda iftar sofrasına konabilecek bir tavuk yemeği bu, oldukça da kolay...

Malzemeler:

3 adet tavuk butu
2 iri soğan
3 domates
4 patates
tuz, karabiber ve kekik

1) Tavuk butları yıkandıktan sonra 4-5 parçaya bölünecek.
2) Butları yağsız tencereye yerleştirip, tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde 3-4 dakika suyunu bırakması için ocakta tutun.
3) Soğanları ve kabukları soyulup doğranmış domatesleri de tencereye ilave edip kavurun. Karabiber, tuz ve kekik ilave edip tavukları 15 dakika pişmeye bırakın.
4) Yarı pişmiş tavukların üzerine iri doğranmış patatesleri ekleyin. 5 dakika sonra da kaynar suyu ilave edip tekrar pişmeye bırakın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder