24 Temmuz 2010 Cumartesi

Gazoz

Annem tv'de izlerken not etmiş, deneyince biz de sevdik, ev yapımı gazoz fikri bile kulağa hoş geliyor zaten... İnsan keşke biz daha küçükken bilseymişiz diye içinden geçirmeden de edemiyor.

1 küçük patates büyüklüğünde zencefili ince ince havana doğrayın. Şeker pancarından yapılan (ambalajını kontrol etmek gerekiyor) 200 gr şekeri de havana ekleyin. Şeker yardımıyla zencefiki havanda dövün, bu işlem sırasında zencefil sulanacak.

1 limonun kabuğunu da soyup havanda dövün. Ardından bu limonun suyunu karışıma ekleyin. 1 litre suya, havandaki karışımı ve 1 paket instant mayanın 1/3'ini koyun. Serin yerde 2 ila 3 gün bekletin. Süzerek şişeleyin.

Afiyetle için!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder