Muzlu toplar da bu çeşitlemelerden bir diğeri...
Malzemeler:
125 gr margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
8 adet Anamur muzu
Yapılışı:
- Margarini bir tencereye alıp eritin, ardından unu ilave edin. Un helvası yapar gibi durmaksızın çevirerek unu kavurun. Yaklaşık 4 dakika kavurmanız yeterli olacaktır, malzeme koyu bir krem rengi almalı.
- İçine şekeri ilave edip, şeker malzemenin içinde kaybolana kadar bir müddet daha kavurma işlemine devam edin.
- Malzemeye soğuk sütü de ilave edin, sütü ilave ederken tencereyi ocaktan alırsanız taşma-yanma riskini azaltmış olursunuz. Daha sonra tencereyi tekrar ocağa alıp sütü karışıma iyice yedirin. Vanilyayı da ekleyip yoğun bir muhallebi olana kadar pişirin.
- Tencereyi ocaktan alın, ılıdıktan sonra buzdolabına yerleştirin. 1-2 saat bekletin.
- Buzdolabından çıkardığınız muhallebi hamur kıvamını almış olacaktır. Elinizde poğaça açar gibi açın ve içine bir adet muz dilimi yerleştirip elinizde yuvarlayarak kapatın.
- Son olarak topları hindistan cevizine bulayarak servis edin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder