Malzemeler:
6-7 sap pırasa
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
İç harcı için:
250 gr kıyma
1 büyük soğan
1 çay bardağı pirinç
yarım demet kıyılmış maydanoz
2 veya 3 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı su
karabiber, tuz
- Pırasaları bir tencereye alıp üzerlerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin. Pırasalar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanmış pırasaları 10'ar cm uzunluğunda kesin. Pırasaların üzerine, bir bıçak yardımıyla boylamasına bir çizik atın. Böylece dikdörtgen pırasa yaprakları elde edeceksiniz.
- İç harcı için gereken tüm malzemeleri karıştırın. Dikdörtgen hale getirilmiş pırasa yapraklarının içine bu harcı koyup yaprakları muska biçiminde katlayın.
- Hazırladığınız muskaları tencereye dizip 1 su bardağı su ile kısık ateşte pişirin. Pişmesine yakın ayrı bir kapta çırparak hazırladığınız yoğurt, limon suyu ve un karışımını pırasaların üzerine dökün. Terbiyeden sonra bir müddet daha (5-7 dakika) kaynatın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder