11 Ocak 2009 Pazar

Pırasa Dolması

Bu yemek için aldığınız pırasaların iri olması gerekiyor. Ne kadar iri olursa pırasalar, o kadar iyi! Tezgahtan uygun pırasaları seçmek dışında hiçbir zorluğu olmayan; ama çok lezzetli ve besleyici bir sebze yemeği bu...

Malzemeler:
6-7 sap pırasa
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 limonun suyu

İç harcı için:

250 gr kıyma
1 büyük soğan
1 çay bardağı pirinç
yarım demet kıyılmış maydanoz
2 veya 3 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı su
karabiber, tuz

  1. Pırasaları bir tencereye alıp üzerlerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin. Pırasalar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Haşlanmış pırasaları 10'ar cm uzunluğunda kesin. Pırasaların üzerine, bir bıçak yardımıyla boylamasına bir çizik atın. Böylece dikdörtgen pırasa yaprakları elde edeceksiniz.
  3. İç harcı için gereken tüm malzemeleri karıştırın. Dikdörtgen hale getirilmiş pırasa yapraklarının içine bu harcı koyup yaprakları muska biçiminde katlayın.
  4. Hazırladığınız muskaları tencereye dizip 1 su bardağı su ile kısık ateşte pişirin. Pişmesine yakın ayrı bir kapta çırparak hazırladığınız yoğurt, limon suyu ve un karışımını pırasaların üzerine dökün. Terbiyeden sonra bir müddet daha (5-7 dakika) kaynatın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder