Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
1 su bardağı pirinç
1 baş soğan
3 yemek kaşığı yağ
tuz
- Fasulyeleri yıkayıp ince ince verevine kesin.
- Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun.
- Küçük küçük verev doğranmış fasulyeleri soğanlara ekleyip kendi suyuyla 5 dakika pişirin.
- Fasulyelerin ortasını açıp yıkanan pirinçleri fasulyelerin ortasına gömün. 1 çay bardağı su ekleyip pirinçler pişene kadar tencerenizi kısık ateşte bırakın. Pirinçlerin önceden sıcak suda bekletilmesine gerek yok, yıkanmaları yeterli.
- Pirinçler dağılmadan ve fasulyeler piştiğinde tuzu ilave edip tüm malzemeleri karıştırın, demlenmeye bırakın. Sebzeler ve pirinç, pilav gibi tane tane olmalıdır.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder