20 Mayıs 2009 Çarşamba

Sakızlı Kurabiye


Bu sefer başardık sanki!

19 Mayıs'ı fırsat bilen tatilciler Ayvalık'tan halis sızma zeytinyağları ve damla sakızlı reçeller ile dönünce sakızlı kurabiye yapmak şart oldu. Ancak öncekilerin aksine bu seferki sakızlı kurabiyeyi, damla sakızını ezip kurabiyenin hamuruna karıştırarak değil de kurabiyenin içine iç malzemesi koyar gibi sakızlı reçeli sürerek yaptık. Hem zeytinyağı kullanmamızdan hem de reçelin maharetinden olacak, bu tarif aslına daha uygun oldu. Yalnız acemiliğimizden sakızlı reçeli biraz fazla kaçırınca sakızlar taştığı için kurabiyelerin altları üstü gibi beyaz olamadı, bir dahakine artık...


Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat ve üzeri için bir miktar limon suyu
4-5 su bardağı un
Sakız reçeli


Yapılışı:

  1. Bir kaba yumurtalarınızı kırın. İçine toz şekeri ilave edip iyice çırpın. Daha sonra zeytinyağını ilave edin.
  2. Derin bir kaba ununuzu eleyin, ortasını açın. içine yumurta, zeytinyağı ve şeker karışımını ilave edin.
  3. Karbonatı avcunuza alıp üzerine limon suyu gezdirerek karbonatınızın köpürmesini sağlayın. Bunu da hamura ekleyin, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamurdan küçük parçalar koparıp içine sakızlı reçel veya hindistan cevizi reçeli sürüp hamuru elinizde yuvarlayarak kapatın.
  5. Üzerine toz şeker serpip fırına verin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder