20 Ağustos 2011 Cumartesi

Hanım dilendi Bey beğendi/Poşetlerden örgü kutu

Ceviz hala bizde, annem beklediğimizden daha çok benimsedi kendisini, bunda Ceviz'in annesinin bulunmasına rağmen yavrusunu almaya yanaşmamasının ve en önemlisi annemin birkaç gün içinde Ceviz'in duymadığını fark etmesinin de etkisi büyük, kısacası yavru kedimiz hem öksüz, hem de sağır.

Kağıt kutusunu 2 günde harcadı, biz de oyuncak olarak kullansın dediğimiz poşet kutuların daha dayanıklı olacağını düşünüp onun büyüğünü örmeye karar verdik. Annem de içine yine artan iplerden bir battaniye ördü. Böylece yeri hazır oldu. Şimdilik kendisini korsan papağanı sandığı için omuzda geziyor ama battaniyesini sevdi bizce.

Önce poşetlerden yumak yaptık, daha sonra basit bir kutu ördük, annem ''siz hanım dilendi, bey beğendi motifi yazın, onlar anlar'' dedi. Biz de söz dinleyelim madem.


13 Ağustos 2011 Cumartesi

Yatıya misafir: Ceviz



Artan ipleri değerlendirme süreci başlayınca, battaniyeden başka neler yapılabilir diye düşünmeye başlamıştık. O zaman poşetlerden sepet, gazetelerden elişi kutusu yapmak ilginç gelmişti. Bunların nasıl yapıldığı o gün bugündür yazılmayı bekliyordu. Ta ki sabah bahçe kapısının eşiğinde bir misafirin bizi beklediğini görene kadar... Kafası ceviz kadar olduğu için adını Ceviz koyduk. Şimdi gazeteden yapılan kutu kendisinin yatağı, poşetten sepet de oyuncağı. Bakalım Anne'den ne kadar gizleyebileceğiz?






7 Ağustos 2011 Pazar

Örgü Battaniyeler


İnanılır gibi değil, son yazı yazılalı aylar olmuş. Oysa bahçe macerasının ikinci yazısı yazılacaktı daha. Merak edenlere bahçe günlüğü ile ilgili birkaç iyi haber verebiliriz sanırım. Artık sabahları daldan topladığımız domates ve salatalıklarla kahvaltı yapmayı, turşuluk salatalarla iki küçük kavanoz turşu kurmayı ve dalından çilek koparmayı başarmış bulunuyoruz.

Gerisi zaten bahçemizde ekili olan erikleri toplayıp kış için marmelat yaparak veya yaz için bol bol şerbet hazırlayarak geçti. Tabii geçen hafta ramazan için kuru yufka hazırlanmasını da atlamamak gerek.

Artık ramazan sofraları ile ilgili tarifler vermeye başlamadan önce, annemin kışın evde artan yün, yumak ne varsa ortaya döküp yaptığı iki battaniyeyi paylaşmak istiyorum. Havalar hafif serinlemişken hamakta üzerinize örtmek için birebir...