30 Kasım 2009 Pazartesi

Et Kavurması ve Soğanlı Püre

Kurban Bayramının ikinci günü kurulan sofraların ana yemeği et kavurmasını, annem sütü sevmediği için ve et kavurmasının yanına daha çok yakıştığı için soğanlı püre ile servis etmeyi tercih ediyor. Aşağıda her ikisinin tarifi de var:

Et Kavurması ve Soğanlı Patates Püresi:

Bir kilo kuşbaşı eti iyice yıkayın. Suyunu süzdükten sonra tuzsuz ve susuz olarak düdüklü tencereye koyun. 15 dakika pişirdikten sonra ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış iki üç baş soğanı biraz sıvıyağla veya etin yağıyla kavurun. Düdüklü tencerede pişen eti soğanla harmanlayıp tuzunu ilave ederek kavurun. Etin suyu çok gelirse, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kavurmakta yarar var.

Patatesleri haşladıktan sonra ezip dilediğiniz kadar, tercihen bol, soğanla kavurun. Tuzunu ilave edin. Üzerine et kavurması ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

27 Kasım 2009 Cuma

Kabak Tatlısı

Uzun bir aradan sonra nihayet evimizin en klasik bayram tatlısı ile dönüş yapıyoruz. Annem tadını böyle daha çok sevdiği için kabakları derin oyarak yapıyor bu tatlıyı, biz de yeşil turuncu görüntüsünü seviyoruz en çok...

Malzemeler:

1 kilo kabak
1,5 bardak toz şeker
  1. Kabakları derin oyarak doğrayın.
  2. Süzgeç içinde yıkayın, kendi nemiyle beraber tencereye alın.
  3. Şekeri üzerine serpin, pişmeye bırakın.
  4. Kaynadıktan sonra ağır ateşe alın, bu noktada tencerenin kapağını devamlı kontrol etmek gerekiyor, zira taşma riski var.
  5. Kabaklar yarı pişince ocağı kapatıp kabakları fırına dayanıklı bir tepsiye alıp fırına verin.
  6. Üzerine ceviz ilavesiyle servis edin.

Afiyet olsun!